Menu weselne


Przedstawiamy Państwu ofertę przykładowego menu weselnego, którą możemy dostosować do indywidualnych potrzeb oraz budżetu. Jesteśmy otwarci na wszelkie Państwa sugestie.

Zestaw I

  Zupa:
Rosół z groszkiem ptysiowym

Danie Główne:
De volaille ( nadziewany serem )
Kotlet po pałucku ( ser, pieczarki zapiekane )
Kotlet po bawarsku ( szynka, ananas )
Chrupiące udko z kurczaka
Rolady wieprzowe

Dodatki:
Ziemniaki
Frytki

Surówki ( 3 rodzaje ):
Z kapusty pekińskiej
Z kapusty kiszonej
Buraczki

Zimny bufet:
Sałatka jarzynowa
Galart drobiowy
Ryba w occie
Śledź po japońsku
Szparagi w szynce
Schab ze śliwką w galarecie

Kolacja:
Barszczyk czerwony z pasztecikiem
Bigos
Szaszłyk wieprzowy
Kiełbasa biała lub śląska na ciepło
Kapsa Juhasa ( schab nadziewany grzybami )
Bitki wieprzowe ( plastry karczku soute w sosie własnym )

Dodatkowo proponujemy wyroby cukiernicze naszej restauracji:
Ciasto
Tort 2 piętrowy
Tort 3 piętrowy
Jeż duży
Krokodyl płonący


Zestaw II

Zupa:
Rosół z groszkiem ptysiowym

Danie Główne:
Mięso w potrawce podawana z marchewką i groszkiem
De volaille ( nadziewany serem )
Kotlet po pałucku ( ser, pieczarki zapiekane )
Chrupiące udko z kurczaka
Filet z kurczaka panierowany
Rolady wieprzowe
Schab ze śliwką

Dodatki:
Ziemniaki
Frytki

Surówki (3 rodzaje):
Bukiet surówek

Zimny bufet:
Sałatka jarzynowa
Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem
Schab ze śliwką w galarecie
Galart drobiowy
Ryba w occie
Śledź po japońsku
Szparagi w szynce
Schab ze śliwką w galarecie
Pieczywo
Herbata

Kolacja:
Zupa Strogonov
Szaszłyk wieprzowy
Kiełbasa biała lub śląska na ciepło
Kapsa Juhasa ( schab nadziewany grzybami )
Bitki wieprzowe ( plastry karczku soute w sosie własnym )
Zrazy wołowe
Leczo

Dodatkowo proponujemy wyroby cukiernicze naszej restauracji:
Ciasto
Tort 2 piętrowy
Tort 3 piętrowy
Jeż duży
Krokodyl płonący


Atrakcje kulinarne (płatne w zależności od wagi):
- Prosiak podawany na płonącym półmisku z dipami: ziołowym i czosnkowym.
- Stół wiejski nawiązujący do staropolskiego jadła, który jest dostępny podczas całej uroczystości. W skład którego wchodzi: kaszanka, kiełbasa polska, myśliwska, boczek faszerowany, baleron, szynka z kością, smalec z przyprawami, ogórek kiszony, chleb wiejski.

Informacje dodatkowe:
Istnieje możliwość zmiany asortymentu potraw. Napoje oraz alkohol Goście mogą wprowadzać swoje po okazaniu dowodu zakupu. Natomiast wyroby cukiernicze po okazaniu zaświadczenia i dowodu zakupu z wybranej cukierni, która objęta jest kontrolą Terenowej Inspekcji Sanitarnej.

W razie jakichkolwiek sugestii lub uwag z Państwa strony prosimy o kontakt.